دانستنی ها

درمورد کیست مویی چه می دانید؟

کیست مویی

کیست پیلونیدال یا سینوس پیلونیدال یک کیسه کوچک پوستی حاوی مو در قسمت پایین کمر است. این بیماری در جنگ جهانی دوم به نام بیماری رانندگان جیپ معروف بود. این کیست به صورت یک منفذ پوستی کوچک نمایان شده و گاهی چیزی بیش از یک فرورفتگی حاوی چند موی پیچیده نیست. بیماری پیلونیدال به شکل یک آبسه حاد یا سینوس تخلیه شونده در ناحیه ساکرو کوسیکس بروز می‌کند. این کیست یا آبسه معمولاً در انتهایی‌ترین نقطه ستون فقرات ایجاد می‌شود. این کیست مستعد عفونت است. کیست‌های پیلونیدال در افراد سیاه پوست ناشایع است. هر دو جنس مبتلا می‌شوند ولی در مردان شایع‌تر است. عفونت کیست معمولاً در اوایل بزرگسالی (۴۰-۱۸ سال) آغاز می‌شود.

کیست مویی گاهی بدون علامت است و فقط در معاینه، سوراخ های ریز پوستی در فاصله بین دو باسن دیده می شود. گاهی نیز ترشحات چرکی یا خونابه از سوراخ های مذکور خارج می گردد.
اگر مجرای این سوراخ ها بسته شود، ترشحات چرکی داخل حفره تجمع پیدا می کنند و باعث ایجاد آبسه می شوند که با درد شدید همراه است.

 علت پیدایش کیست مویی چیست ؟

قبلا فكر میشد كه کیست مویی بیشتر در افراد پر مو دیده شود و بیشتر شامل حال کسانی باشدکه شغل های نشسته دارند به همین علت به آن بیماری رانندگان هم گفته می شد اما بعدا متوجه شدند كه یك مشكل ژنتیك است و حتی در زنان فاقد مو در ان ناحیه دیده میشود.
بیشتر بیماران هنگامی مراجعه می کنند که ریشه مو یک عفونت موضعی ایجاد کند. بعد از آن به مرور زمان به صورت یک آبسه در آید و موجب درد و توده پشت (بالای شکاف باسن ) می گردد.

 علایم‌ شایع‌ کیست مویی چیست ؟

در صورت‌ عفونت‌ نکردن کیست، علامتی وجود‌ ندارد. با ایجاد عفونت،‌ علایم‌ زیر بروز می‌کنند:
ورم، درد، قرمزی‌ و احساس‌ درد با لمس‌
تب‌ و لرز
ترشح‌ چرک‌
درد موقع نشستن

درمان کیست مویی چگونه می باشد ؟

درمان‌ کیست‌ عفونی‌ شده‌ معمولا شامل‌ برش‌ آبسه‌ و تخلیه‌ چرک از آن‌ و گاهی‌ جراحی‌ به‌ منظور برداشتن‌ کل‌ ناحیه‌ عفونی‌ می‌باشد كه انجام این كار با لیزر بسیار برای بیمار راحت تر نسبت به جراحی با چاقو است.
عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر وجود بیماری در افراد درجه اول مثل پدر یا برادر و خواهر میباشد.

به چند مزیت استفاده از لیزر جهت جراحی کیست مویی اشاره میکنیم:

عدم نیاز به بیهوشی عمومی یا نخاعی و بستری شدن دربیمارستان.
عدم وجود درد در جراحی با لیزر بطوریکه بیمار از روز بعد از عمل می تواند راحت بنشیند.
درجراحی با لیزر نیازی به پانسمان داخل زخم وتراشیدن زخم وجود ندارد و از روز بعد بیمار می تواند حمام بگیرد و داخل زخم را با آب و صابون بشوید.
میزان عود در هر دو روش جراحی و لیزر یکسان بوده و حدود ١٠% می باشد اما اگر بعد از جراحی با لیزر و بهبود زخم پوست ناحیه عمل با لیزرهای از بین برنده مو تابش بگیرد میزان عود به ٢% میرسد.

برچسب ها

آریوبرزن

آریو اشراقی هستم مدیر سایت وب آریو از بچه های خونگرم جنوب ( خوزستان )، خوشحال میشم که با اشتراک گذاری مطالب، سایت منو حمایت کنید. در ضمن عضویت در کانال تلگرام وب آریو یادتون نره!! @webario

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بستن